eKontoret skabte en central base, som skabte sammenhæng på tværs af hele koncernen

“Det er tydeligt at eKontoret er specialister og har en dyb forståelse når det kommer til, hvad E-conomic kan og hvordan.” –Stig Bergstrøm, CFO Copenhagen Concepts

Vedligeholdelse af 9 regnskaber kan være en stor og tidskrævende opgave, men med en nyudviklet løsning, gjorde eKontoret vedligeholdelsen for Copenhagen Concepts nem og overskuelig.

eKontorets møde med Stig Bergstrøm var ikke kun lærerigt for teamet bag Copenhagen Concept, som i skrivende stund kan påtage sig ansvaret for den succesfulde internationale restaurantkæde, MASH og Bistro Sommelier. Det var i den grad også lærerigt for eKontoret, som så det som startskuddet på udviklingen af en banebrydende løsning til koncerner, og generelt virksomheder med koncernstruktur.

Fordele

  • Minimere tid
  • Ingen konsolidering
  • Nemt at tilføje og redigere i alle aftaler
  • Eliminering af manuelle arbejdsopgaver
  • Kontoplanerne ensarte

Stig Bergstrøm, der som CFO står i spidsen for Copenhagen concepts finansafdeling, havde en klar vision om hvad han gerne ville opnå med eKontorets hjælp.

’’Jeg var helt bevidst omkring, hvad jeg ville have og hvad jeg forestillede mig ville fungere. eKontoret muliggjorde min vision og forstod præcis hvad jeg ville ’ forklarer Stig Bergstrøm, CFO Copenhagen Concepts

Konsolidering problematik

Der kan opstå forskellige udfordringer, når man arbejder med flere regnskaber på en gang, men særligt konsolideringsproblematikken var en tidsrøver for Stig.
Den manuelle procedure er en kompleks størrelse, da man ofte arbejder i forskellige kontoplaner og bruger en mapping tabel til at samle det til én kontoplan, der følger koncernens rapporteringsstruktur. Derudover kan det være svært at sikre at et varenummer ikke går igen, med et andet varenummer i en anden aftale – eller at sikre at en debitor eller en leverandør er identisk i alle aftaler, og ikke er oprettet med flere forskellige numre eller betalingsbetingelser.  Jo flere regnskaber man har, desto mere arbejde er der tilknyttet for at skabe ensartethed på tværs af en koncern.

’’Min vision var at skabe en central base, som kunne tale med de andre aftaler, så vi på den måde nemt og hurtigt ville kunne rette i alle vores aftaler på en gang. En central base som skulle være omdrejningspunkt for alle til rettelser og tilføjelser på tværs af hele koncernen. ’’ fortæller Stig

I samarbejde ekontoret begyndte udviklingen af centralbasen, som havde til formål at ensrette alle selskaber i virksomheden. Løsningen viste sig at overstige alle forventninger, og blive langt mere end en skræddersyet løsning.

’’Vi udviklede en skalerbar løsning, som ikke kun simplificerede processen i, at ændre data for hele koncernen, men også en løsning som direkte inviterer til tilføjelse af nye butikker. Det var startskuddet på en løsning, som ikke kun var skræddersyet til Copenhagen Concepts, men til alle virksomheder med koncernstruktur.’’ – Daniel Reimers, Underdirektør eKontoret

Jo flere e-conomic aftaler – desto større besparelse

Hele projektet mundede ud i en løsning, som gør det muligt at ensrette alle selskaber i en koncern, ud fra en generisk tankegang. Det er altså muligt at vælge synkronisering på de elementer der giver mening, om så det er kontoplan, kunder, leverandører eller varer. eKontoret kalder løsningen for koncernløsning og den bruges i dag af en lang rækker store koncerner.

Copenhagen Concepts

Copenhagen Concepts er moderselskabet bag MASH og Bistro Sommelier Koncepterne.

Restauranterne oser af kvalitet og eksklusivitet. Det er tydeligt at se, at der er kælet om detaljerne og at der er skabt en helt særlig atmosfære.

Kæden driver 7 restauranter i Danmark der er 100% ejet og 5 forretninger i Danmark og Tyskland, der drives af franchise partnere.

Stig Bergstrøm - CFO hos Copenhagen Concepts

Kontakt os